Tualim.net  

Go Back   Tualim.net > Eğitim/Planlar/Dökümanlar > Güzel Sanatlar Fakülteleri
Kayıt ol Yardım Topluluk Ajanda

2010-2011 Akdeniz Üniversitesi Özel Yetenek Giriş Sınavları Takvimi

Güzel Sanatlar Fakülteleri kategorisinde açılmış olan 2010-2011 Akdeniz Üniversitesi Özel Yetenek Giriş Sınavları Takvimi konusu , ...



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
2010-2011 Akdeniz Üniversitesi Özel Yetenek Giriş Sınavları Takvimi
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
2368

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30.05.10, 04:01   #1
Kullanıcı Profili
S.Moderators
 
Renklerin Dansı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tualim.NetRenklerin Dansı
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: May 2009
Üye No: 27
Mesajlar: 3.656
Konular: 2075
Standart 2010-2011 Akdeniz Üniversitesi Özel Yetenek Giriş Sınavları Takvimi

2010-2011 Akdeniz Üniversitesi Özel Yetenek Giriş Sınavları Takvimi


* 2010-2011 Yetenek Sınavları Tarihleri
* Akdeniz Üniversitesi
* özel yetenek sınavları
* özel yetenek sınavları tarihleri
* sınav takvimi
* sınav tarihleri

Akdeniz Üniversitesi 2010-2011 Özel Yetenek Giriş Sınavları tarihleri henüz açıklanmamıştır!

AÇIKLANDIGI ZAMAN BU BAŞLIK ALTINDA DUYURULACAKTIR.
__________________
TUALİM.NET
Renklerin Dansı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10.06.10, 17:12   #2
Kullanıcı Profili
S.Moderators
 
Renklerin Dansı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tualim.NetRenklerin Dansı
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: May 2009
Üye No: 27
Mesajlar: 3.656
Konular: 2075
Standart

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ



Güzel Sanatlar Fakültesi



Özel Yetenek Sınavı Yönergesi (1), (4)


BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç ve dayanak
Madde 1- (1)Akdeniz Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 5. maddesine dayanılarak hazırlanan bu yönergenin amacı, Güzel Sanatlar Fakültesi’ne alınacak öğrencilerin giriş sınavlarında uygulanacak ilkeleri belirlemektir.

Alınacak öğrenci sayıları
Madde 2 – (1)Alınacak öğrenci sayıları, ilgili bölüm kurullarının önerisi doğrultusunda Fakülte Kurulu ve Akdeniz Üniversitesi Senatosu’nun onayından sonra Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nca belirlenir.

Sınav başvuru koşulları
Madde 3 –(1)Özel Yetenek Sınavı’nın yapıldığı yılın ÖSS puan türlerinin en az birinden ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Kılavuzu’nda belirtilen yeterli puanı almış olmak.
(2)Başvurular adayın kendisi veya yakını tarafından ya da internet ortamında yapılabilir. Postayla başvuru kabul edilmez.
(3)Üstün yetenekli adaylarla ilgili olarak sınavın yapıldığı yılın Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Kılavuzu’ndaki hükümler uygulanır(2).

Başvuru (ön kayıt) için gerekli belgeler
Madde 4 -
  • Özel yetenek sınavının yapıldığı yılın ÖSS Sınav Sonuç Belgesi’nin aslı ve fotokopisi,
  • Özel yetenek gerektiren lisans programlarına ön kayıt yaptırabilmek için ÖSS-SÖZ -1,ÖSS-SAY-1,ÖSS-EA-1,ÖSS-DİL; puan türlerinden herhangi birinden en az 145 puan veya 165 puan almalıdır.
    Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Türkiye’de öğrenim görme hakkını almış olduğuna ilişkin belge ve son iki yıldan birine ait YÖS sınav sonuç belgesinin aslı ve fotokopisi*,
  • Mezun olduğu kurumdan alınan diplomanın ya da bitirme belgesinin aslı ve fotokopisi*,
  • Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi (T.C. Kimlik Numaralı olmalıdır )*,
  • Son altı ayda çekilmiş Kılık Kıyafet Yönetmeliği’ne uygun iki fotoğraf,
  • Özel Yetenek Sınavı giderleri ücretinin yatırıldığına ilişkin banka belgesi.
*Yukarıdaki belgelerin fotokopileri onaylandıktan sonra asılları adaylara geri verilir.

Adayların başvuru bilgi ve belgelerinde gerçeği yansıtmayan herhangi bir durum görüldüğünde, aday sınavı kazanmış olsa dahi, sınavı iptal edilerek hakkında kanuni işlem başlatılır (2).


-

Başvuru tarihi
Madde 5 – (1) Ön kayıtlar Akdeniz Üniversitesi Senatosu tarafından o yıl için kabul edilen akademik takvim içinde Fakülte Dekanlığının belirlediği tarihler arasında, Fakültede ya da internet üzerinden yapılır. Internet üzerinden yapılan başvurularda belirtilen belgeler öngörülen süre içerisinde Dekanlık Öğrenci İşlerine teslim edilir (Öğrenci İşleri tarafından kayıt numarası ve geçici kimlik belgesi verilir).

Sınav tarihi
Madde 6 – (1) Sınavlar Akdeniz Üniversitesi Senatosu tarafından o yıl için kabul edilen akademik takvimde belirlenen tarihlerde yapılır. Kesin sınav tarihi Fakülte Yönetim Kurulunca belirlenir ve duyurulur. Ön kayıt tarihi, kayıt tarihi, sınav yeri vb. konular her yıl güncellenecek olan Özel Yetenek Sınavları Koşul ve Esasları’nda belirtilir.

Başvuru Yeri
Madde 7-
Akdeniz Üniversitesi
Güzel Sanatlar Fakültesi – Yerleşke / ANTALYA
Web Sayfası: www.akdeniz.edu.tr
E-İleti: gsf@akdeniz.edu.tr



İKİNCİ BÖLÜM



Özel Yetenek Sınavı



Sınav üst kurulu
Madde 8 – (1)Üniversite Yönetim Kurulu’nca Rektör ya da görevlendireceği Rektör Yardımcısı Başkanlığında, Fakülte Dekanı ve Üniversitenin bir başka biriminden Rektör tarafından görevlendirilen Öğretim Üyesi’nin de yer aldığı 3 (üç) kişilik Sınav Üst Kurulu oluşturulur. Sınav Üst Kurulu sınavların sağlıklı yürütülmesinden birinci derecede sorumludur.

Sınav kurulu
Madde 9- (1)Fakülte Yönetim Kurulu aynı zamanda Özel Yetenek Sınavlarının işleyişinden ve yürütülmesinden sorumlu Sınav Kurulu’dur. Bu Kurul Sınav Üst Kurulu’na karşı sorumludur. Sınav Kurulu Sınavların olağan işlerini yürütmek üzere iki öğretim elemanı ve fakülte sekreterinden oluşan bir yürütme ve koordinasyon kurulu oluşturur.

Sınav alt kurulları
Madde 10 – (1)Sınav Kurulu Sınav Alt Kurullarını; en az 5 (beş) asil, 2 (iki) yedek üye olmak üzere öğretim elemanlarından oluşturur. Alt Kurulların asil üyelerinin en az ikisi başka üniversite öğretim elemanlarından görevlendirilir.

(2) Sınav kurulu yazılı sınavlarda sınav kağıtlarını okumak ve değerlendirmek üzere Fakülteden ya da diğer birimlerden ilgili alan öğretim elemanlarından en az 3 (üç) kişilikgörevlendirme yapabilir.

(3) Alt Kurul, Sınav Kuruluna karşı sorumludur. Sınav Alt Kurulları, kurul üyelerinden birini başkan olarak belirler. Sınav Alt Kurulları’nda Akdeniz Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde (AKÜNSEM) görev alanlar görevlendirilmez.

Madde 11 – (1) Bu Yönerge, Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) ile gelen adaylar için de geçerlidir.


-

UYGULAMA, ÖLÇME VE DEĞERLENDİRMELER (2)

Sınav aşamaları (2)
Madde 12 – (1) Sınavlar tüm bölümler için iki aşamalı olarak gerçekleştirilir;
(Resim, Heykel, Grafik, Seramik, İç Mimari ve Çevre Tasarımı, Fotoğraf Bölümleri)


Birinci Aşama: Bu sınava ön kayıt yaptıran bütün adaylar katılır. Tüm bölümler içinBirinci Aşama, eleme niteliğindedir.

İkinci Aşama: Bölümlerin alan sınavlarına ilişkin konular ve sorular, sınav başlamadan en az bir saat önce, ilgili bölüm Alt Kurulu tarafından belirlenir.

Değerlendirme (2)
Madde 13 -

a)Birinci Aşama Sınavı: Sınavın değerlendirilmesi 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılır. İç
Mimari ve Çevre Tasarımı Bölümü’nün birinci aşama değerlendirmeye esas puanına ayrıca ÖSS katkı puanı eklenir. Eklenecek ÖSS katkı puanı, ÖSYS Kılavuzu’nda belirtilen Özel Yetenek Sınavı’nın yapıldığı yılın en az Puan Koşulu’nda belirtilen puan sıfır kabul edilerek adayın bunun üstündeki puanı 0.90 ile çarpılmasıyla belirlenir (3).

Bütün Bölümlerin puanları, büyükten küçüğe doğru sıralanır. Bu kapsamdaki her bölümün toplam kontenjanının 3 (üç) katı aday ikinci aşama sınavlarına girmeye hak kazanır. Sonuncu adayın puanını birden fazla aday almışsa, bu adayların tümü ikinci aşamaya alınır.

b)İkinci Aşama Sınavı:
Alana yönelik beceriyi ölçmeye dayanan bu sınav 100 (yüz) puan üzerinden değerlendirilir. Alan sınavı başarı puanı 100 puan üzerinden 50 ve üzeri olan öğrenciler değerlendirmeye alınır. İkinci aşama puanı 50 (elli) nin altında olan adaylar değerlendirmeye alınmaz.


YERLEŞTİRME PUANI HESAPLANMASI

Müzik Bölümü


Uygulama, Ölçme ve Değerlendirmeler (2)
Madde 14 – (1) Sınavlar iki aşamalı olarak gerçekleştirilir.
Birinci Aşama Sınavı: Bu sınava ön kayıt yaptıran bütün adaylar katılır. Sınav, olağanüstü bir durum olmadıkça birinci gün bitirilir. Sınav ön eleme niteliğinde olup, müziksel işitme ve algılamaya yöneliktir; sözlü-uygulamalı olarak yapılır. Sınavda adaya, çok ses (iki ses, üç ses), ezgi, ritim sorulur.

1. Çok ses işitme: Piyano ile çalınan 5 adet iki ses, 5 adet üç sesi "a" veya "na" hecesi ile yineleyebilme (50 puan). 2 ses: 20 puan, 3 ses: 30 puan

2. Ezgisel Bellek: Piyano ile çalınan 2 adet ezgiyi "a" veya "na" hecesi ile yineleyebilme (40 puan).

3. Ritmik Bellek: Vurulan 2 ritim cümlesini, vurarak yineleyebilme (10 puan).

Birinci aşamada 100 (yüz) tam puan üzerinden değerlendirme yapılır; puanlar büyükten küçüğe doğru sıralanır; alınacak öğrenci sayısının 3 (üç) katını oluşturan sayı kadar aday ikinci aşamaya girmeye hak kazanır ve diğerleri başarısız olarak değerlendirilir (Sonuncu adayın puanını birden fazla aday almışsa, bunların tümü ikinci aşamaya alınır).

İkinci Aşama Sınavı: Bu aşamada adaylar 3 (üç) alanda sınanacaklardır.
1. Müziksel İşitme ve Müzik Bilgisi ve Kültürü: Bu sınavın ağırlığı % 70’tir. Sınavda adaylara, temel müzik bilgileri ve genel müzik kültürü, iki ses, üç ses, dört ses, ezgi soruları sorulur.


-

a) Temel Müzik Bilgileri ve Genel Müzik Kültürü: Bu sınavda, temel müzik bilgilerinin ölçüleceği test ve genel müzik kültürünün değerlendirileceği kompozisyon uygulanır (20 Puan).
b) Çok Ses İşitme: Piyano ile çalınacak 5 adet iki ses, 5 adet üç ses ve 5 adet dört sesi "a" veya "na" hecesi ile yineleyebilme (30 puan). 2 ses: 10 puan, 3 ses: 10 puan, 4 ses: (10 Puan)
c) Ezgisel Bellek: Piyano ile çalınacak 2 adet ezgiyi "a" veya "na" hecesi ile yineleyebilme (20 puan).

2. Söyleme: Bu sınavın ağırlığı % 15’tir. Sınavda, ses sağlığı, ses gürlüğü, ses genişliği, sesin gelişmeye elverişliliği, doğru söyleme, yorumlama özellikleri açısından ölçme yapılır.

3. Çalma: Bu sınavın ağırlığı % 15'tir. Aday sınava, hazırladığı parçaları içeren bir liste ile gelir; bunlardan birini, istenirse diğerlerini çalar. Adaydan teknik becerileri göstermesi, çözümleme yapması istenebilir. Sınavda, parçayı doğru çalma, çalınan parçanın güçlük düzeyi ve teknik özellikleri, çalgıyı çalma tekniğine uygun kullanma, doğru ve güzel yorumla çalma, çözümleme yapma özellikleri açısından ölçme yapılır. Sınav Alt Kurulu, adayları öğrencilik hakkı kazandıklarında çalabilecekleri çalgılar açısından da değerlendirir.

İkinci Aşama Puanı50 (elli)’nin altında olan adaylar değerlendirmeye alınmazlar.

Her aşamada sorulacak sorular, sınav başlamadan en az bir saat önce görevli Müzik Bölümü Sınav Alt Kurulu tarafından belirlenir.


TÜM BÖLÜMLER İÇİN SON DEĞERLENDİRMEYE



İLİŞKİN AÇIKLAMALAR (2)



Madde 15 –Son Değerlendirme Yerleştirme Puanının Hesaplanması,

·YP (Yerleştirme Puanı) = İkinci Aşama Sınav Puanı + (EP) ek puanlar biçiminde bulunur.

İkinci Aşama Sınav Puanı’na aşağıdaki ek puanlar eklenir.

a)Ağırlıklı Orta Öğretim Başarı Puanı’nın Katkısı
Adayın Ağırlıklı Orta Öğretim Başarı Puanı’nın (AOÖBP) hesaplanmasında mezun olduğu lise türü, alan dikkate alınarak, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzundaki kurallar uygulanır. Kılavuzda belirlenen ağırlıkla elde edilen sayılar, alan dışı 0.5 ile; alan içi 0,8 ile çarpılarak bu kapsamda uygulanacak ek puan elde edilir.



Dil puanı ile ön kayıt yaptıran adayların AOBP’nın katkısının bulunmasında, AOBP sözel puanı dikkate alınır.
ÖSYS’de merkezi sistemle veya özel yetenek sınavı ile daha öncebir yükseköğretim programına yerleştirilmiş adayların ağırlıklı orta öğretim başarı puanları ile ilgili katsayıları hakkında, sınavın yapıldığı yılın ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Kılavuzu’ndaki hükümler uygulanır.
Kılavuzdaki bütün ilgili kurallar, Özel Yetenek Sınavı Koşul ve Esasları’nda ayrıntılı olarak açıklanır. Kılavuz’da hüküm bulunmaması durumunda Fakülte Kurulu’nca verilen karar, Özel Yetenek Sınavı Koşul ve Esasları’nda yer alır ve uygulanır.

b)ÖSS Puanı’nın Katkısı
İç Mimari ve Çevre Tasarımı Bölümü dışındaki bölümler için ÖSYS Kılavuzu’nda belirtilen en düşük ÖSS taban puanı sıfır kabul edilerek, üstündeki puan 0.15 ile çarpılarak belirlenir. (3)
Bütün bu değerlendirmeler sonucunda elde edilen toplam puanlar en yüksekten aza doğru sıralanır. En üstten başlayarak bölüme alınacak öğrenci sayısı kadar kazanan adaylar listesine, diğerleri yedekler listesine alınarak duyurulur. Aday, tercih sırasına göre yalnızca bir asil listede yer alır.


-

Kazananlar listesinde son sırayı alanlar arasında eşitlik durumunda ÖSS puanı yüksek olan aday seçilir. ÖSS puanı’nın eşitliği durumunda AOB Puanı yüksek olan aday seçilir.
Sınav sonucunun duyurulması, düzeltilmesi ve sınava ilişkin ortak kurallar
Madde 16 – (1) Sınav sonuçları sınavların bitiminden en geç bir gün sonra Dekanlık tarafından fakülte duyuru panosu, Akdeniz Üniversitesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi web sitesinden duyurulur. Yanlışlık olasılığı durumlarında sınavların duyurulmasını izleyen iki gün içinde adaylar yazılı olarak Sınav Kurulu’na dilekçeyle başvurabilir. Dilekçe Sınav Kurulu’nca incelenir. Herhangi bir yanlışlık varsa giderilir. İncelemenin sonucu kesindir. Yanlışlığın olmadığı anlaşılırsa durum ilgilinin dilekçesine işlenir ve kendisine yazılı olarak bildirilir.
(2) Sınav sırasında uyulması gereken kurallara uymayanlar, sınav disiplinini bozan ve kendi yerine başkasını sınava sokan adaylar belirlenirse sınava alınmaz, durum tutanağa işlenir ve gereğinde bunlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Madde 17 -
Gözetmen: Sınavın birinci aşamasında Akdeniz Üniversitesi’nin diğer fakültelerinden yeterli öğretim elemanı gözetmen olarak belirlenir; gerektiğinde ikinci aşamada da bu biçimde gözetmen görevlendirilebilir.
Model: İlgili bölümlerin sınavlarında kullanılmak üzere bölümlerin önerileri doğrultusunda öğrencilerden ve gerektiğinde dışarıdan canlı model görevlendirilebilir.
Sekreterlik: Fakülte Sekreteri’nin başkanlığında görevlendirilecek yeteri kadar Fakülte personelinden oluşur.

Sınav için istenen araç ve gereçler
Madde 18 – (1) Sınavlar için gerekli araç ve gereçler ile yapılacak ön hazırlıklar Sınav Alt Kurulu önerileri doğrultusunda başvuru sırasında duyurulur.


ÜÇÜNCÜ BÖLÜM


Yedeklerle ilgili açıklamalar
Madde 19 –(1) Kesin kayıt tarihlerinde herhangi bir nedenle kaydını yaptırmayan adayların yerine açıklanacak tarihlerde sırasıyla yedek adaylar içinden kayıt yapılır.

Bildirim
Madde 20 –(1) Her çeşit bildirim, öğrencinin Güzel Sanatlar Fakültesine ön kayıtta belirtilen adrese yazılı biçimde yapılarak veya Fakülte tarafından öğrenci duyuru tahtasında duyurularak tamamlanır.

Yönergede yer almayan durumlar
Madde 21–(1) Bu Yönerge’de yer almayan konularda, 2547 sayılı Yükseköğretim Yasası, Yükseköğretim Kurulu Kararları, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Kılavuzu hükümleri, Üniversitemiz Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ve Senato Kararları’na göre işlem yapılır. Yönerge’de belirtilen konuların, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Kılavuzu’nda farklı şekilde yer alması durumunda Kılavuz hükümleri uygulanır.

Yürürlük
Madde 22 –(1) Bu Yönerge, Akdeniz Üniversitesi Senatosu tarafından kabul edildiği tarihte yürürlüğe girer.


Yürütme
Madde 23 – (1) Bu Yönergeyi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı yürütür

YETENEK SINAV TARİHLERİ HENÜZ AÇIKLANMAMIŞTIR
__________________
TUALİM.NET
Renklerin Dansı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Etiketler
akdeniz, giriş, özel, sınavları, takvimi, Üniversitesi, yetenek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
2010-2011 İnönü Üniversitesi Özel Yetenek Giriş Sınavları Takvimi Renklerin Dansı Güzel Sanatlar Fakülteleri 0 30.05.10 04:21
2010-2011 Mersin Üniversitesi Özel Yetenek Giriş Sınavları Takvimi Renklerin Dansı Güzel Sanatlar Fakülteleri 0 30.05.10 04:14
2010-2011 Pamukkale Üniversitesi Özel Yetenek Giriş Sınavları Takvimi Renklerin Dansı Güzel Sanatlar Fakülteleri 0 30.05.10 04:12
2010-2011 Süleyman Demirel Üniversitesi Özel Yetenek Giriş Sınavları Takvimi Renklerin Dansı Güzel Sanatlar Fakülteleri 0 30.05.10 04:02
2010-2011 Hacettepe Üniversitesi Özel Yetenek Giriş Sınavları Takvimi Renklerin Dansı Güzel Sanatlar Fakülteleri 0 30.05.10 03:58


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.