Marmara Üniv GSF 2009-2010 Yetenek Sınavı Bilgileri
Marmara Üniv GSF 2009-2010 Yetenek Sınavı Bilgileri
Bölümlere Alınacak Öğrenci SayılarıResim 30
Grafik Sanatlar 30
İçMimarlık 24
Seramik-Cam 30
Tekstil Sanatları 30
End. Ürünleri Tasarımı 20
Geleneksel Türk El Sn. 30
Heykel 15
Fotoğraf 16
Müzik 10
Giriş Sınavlarına
Ön Kayıtlar :
Sınavlara girecek adayların ön kayıtları 17-18-19-20 Ağustos 2009 tarihlerinde; 9:30-12:00 ve 13:30-17:00 saatleri arasında Marmara Üniversitesi Acıbadem Yerleşkesi Güzel Sanatlar Fakültesinde yapılacaktır.
M.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesinin Giriş sınavlarına katılabilmek için 2009 yılı ÖSS sınavına girmiş; sayısal, sözel ya
da eşit ağırlıklı puanların herhangi birinden (ÖSS-SÖZ-1/ÖSS-SAY-1/ÖSS-EA-1) en az 185 puan alınmış olması gerek-mektedir.
Herhangi bir programına girmeye hak kazanmış olmak yetenek sınavına katılmaya engel değildir.
Sınavlara ön kayıt ; adayın kendisi tarafından veya adayın noterce onaylı vekili tarafından yapılabilir; posta ile kayıt kabul edilmez.
Sınav kayıtları sırasında aşağıdaki belgeler gerekmektedir.
•2009 ÖSS Sınav Sonuç Belgesinin aslı veya fotokopisi.
•Adayın son durumunu gösteriri başı açık, sakalsız, önden çekilmiş iki fotograf
giriş sınavı başvuru formu (kayıt sırasın-da fakülteden verilir).
•Ön kayıt vekil tarafından yapılacaksa, noterden alınan vekaletname.
•Nüfus cüzdanı/Ehliyet/Pasaport aslı ve fotokopisi
Müzik bölümüne girmek isteyen adayların yukarda belirtilen ön kayıt koşullarının yanında aşağıdaki seçeneklere göre tercihlerini belirlemeleri gerekmektedir: Müzik Bölümü’ne Ön Kayıt yaptıran adaylar; tercihlerine göre, enstrüman veya kompozisyon sınavlarından birini seçebilir.
Başvuru Formunda aşağıdaki dallar içinden
tercihlerini belirtirler:
1. Kompozisyon
2. Enstrüman
a.Piyano
b.Flüt
c.Keman
d.Çello
e.Viyola
2009-2010 eğitim öğretim yılı M.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi Giriş Sınavlarına katılan tüm adaylar, 2009-2010 M.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi Giriş Sınavları Yönergesine tabiidir. Adaylar, ön kayıt formunda tercihlerine göre en fazla üç bölüm seçebilir.
Yabancı uyruklu adaylardan ön kayıt için gerekli belgelerden başka T.C. Liselerine eşdeğer bir okuldan mezun olduğunu gösterir belge getirmeleri gerekmektedir.
Sınavlar
Sınavlar müzik bölümü hariç tüm bölümler için üç aşamalı olarak yapılacaktır. Müzik bölümü sınavları iki aşamalıdır.
Müzik bölümü dışındaki bölümler için yapılacak sınavlar; genel ve özel yetenek sınavları başlığı altında yapılır.
Genel yetenek sınavı; birinci aşama eleme sınavıdır. Tek oturumlu ve bir sorulu sınavdır.
Özel yetenek sınavları bölümler tarafından yapılacak ikinci aşama eleme sınavıdır. Bu sınav; tek oturumlu ve bir sorulu sınavdır.
Üçüncü aşama; Sözlü Görüşme ve Dosya değerlendirmesidir.
Müzik bölümü giriş sınavına katılacak adaylar ise her iki aşamada da sınavlara bireysel olarak ayrı oturumlarda alınacaktır.
Genel Yetenek Sınavı- Birinci Aşama Eleme Sınavı
Bu sınavda adaylara sorulan soru aracılığıyla algıladıkları ifade etmeleri istenir. Tek oturumluk bir sınavdır. 100 tam puanın en az %50’ni alan adaylar ; ön kayıt formunda tercih ettikleri en fazla üç bölümün özel yetenek sınavlarına katılmaya hak kazanırlar.
Bölümler Özel Yetenek Sınavları-
Birinci Aşama Eleme Sınavı ve İkinci Aşama Seçme Sınavı
Bölümlerin eğitim öğretim programları doğrultusunda açılan ‘’ Özel Yetenek Birinci Aşama Eleme Sınavı ‘’ ; Genel Yetenek Sınavı - Birinci Eleme Sınavını başaran öğrencilerin, ön kayıt formlarında tercih ettikleri bölümlere göre katılmaya hak kazandıkları uygulamalı bir sınavdır. Sınav tek oturumdur ve iki sorudan oluşur. Adayların özel yetenek ve eğitimlerinin ölçüleceği bir sınavdır. Değerlendirme 100+100=200 puan üzerinden yapılır. Tam puanın %50’si olan 100 puanı alan ve bölüm öğrenci kontenjanlarının üç katı olarak hesaplanan sözlü görüşme ve dosya değerlendirmesi için ilan edilen kontenjana dahil adaylar, bölümler tarafından yapılan son seçme sınavına katılırlar. Değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılır. Başarı puanı M.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi giriş sınavları yönergesine göre hesaplanır. Sınavlarda Gereken Malzemeler
2B, 3B, 4B, kurşun kalem, silgi, pergel, yağlı pastel kalem veya kuru kalem (en az 6 renk), makas, cetvel, (30 cm’lik) maket bıçağı, yapıştırıcı (uhu, prit.vs) en az 50x70 cm kağıt altlığı, kağıdı tutacak klips.
Müzik Bölümü:
Adaylar, piyano dışında, enstrümanlarını kendileri getirmek zorundadırlar. İlan edilen enstrümanların dışında bir enstrüman ile sınava katılmak mümkün değildir.
Dikkat: Sözlü görüşmelerde adayın sınav öncesi çalışmalarını içeren dosyası, tüm bölümlerde istenir.
Sınav Takvimi
Giriş Sınavına Kayıt
17-18-19-20 Ağustos 2009
1.Aşama Eleme Sınavı
24-25-26 Ağustos 2009
1. Aşama Eleme Sınavı
Sonuç Duyurusu
29 Ağustos 2009, Saat 17:00
2. Aşama Eleme Sınavı
31 Ağus. - 1-2-3-4 Eylül 2009
2. Aşama Eleme Sınavı
Sonuç Duyurusu
7 Eylül 2009, Saat 17:00
3. Aşama Sözlü Görüşme
8-9-10 Eylül 2009
Sonuçların İlanı
14 Eylül 2009, Saat 17:00
Kesin Kayıtlar
15-16-17-18 Eylül 2009
Yedek Kayıtlar
19 Eylül 2009‘dan itibaren.
Yabancı Uyruklu Adayların Sınavı
Yabancı uyruklu adaylardan ön kayıt için gerekli belgelerden başka T.C. liselerine eşdeğer bir okuldan mezun olduklarını gösteren ilgili makamlarca onaylanmış bir belge ile, yabancı uyruklular seçme sınavı sonuç belgesi (YÖS) istenir.
Yabancı uyruklu adaylar, 1.Asama Eleme Sınavında aldıkları başarı puanını (150) ve üstünde olduğu takditde 2. Aşama Eleme Sınavına katılabilirler. Bu adaylar kendi aralarında sıralamaya tabi tutulur ve toplam kontenjanın %5’i kesin kayıt yaptırabilir.
Başvuru ve Ön Kayıt
Yabancı uyruklu adayların başvuruları 29 Haziran - 10 Temmuz 2009 tarihleri arasında ilgili Fakülteler ve Yüksek Okullara yapabilir. Yabancı uyruklu adayların ayrıca bölüm tercihlerini yapabilmeleri, sınav günlerini belirlemeleri ve sınav giriş kimlik kartlarını alabilmeleri için 17-20 Ağustos 2009 tarihlerinde Fakülte Sınav Kayıt Bürosuna başvurmaları gerekmektedir.
Sadece ön kayıt yaptıran yabancı uyruklu adaylar klavuzda belirtilen tarihlerde giriş sınavlarına girebilirler.
Bedensel Engelli adayların Dikkatine
Bedensel engelli adayların sınav sırasında doğabilecek gereniksimlerinin karşılanabilmesi için ön kayıt sırasında durumlarını bildirmeleri gerekmektedir.
Uyarılar :
•Yanında Fakülte tarafından verilmiş Sınav Giriş Kartı ve fotograflı resmi kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport ) olmayan aday sınava alınmaz.
•Sınav başladıktan 30 dakika sonra gelen adaylar sınava alınmazlar. Adaylar sınav sonuçlarını ilk 30 dakika ve son 15 dakika içinde terk edemezler.
•Sınavların herhangi bir aşamasına katılmayanlar, sınav sırasında kurallara uymayanlar, kopya çekenler, kopya çekmeye yeltenenler, sınav disiplinini bozanlar sınavda başarısız sayılırlar; gerektiğinde bu kişilerle ilgili adli soruşturma açılır.
•Sınava geç gelenler ya da herhangi bir aşamasına katılmayanlar özürleri ne olursa olsun yeni sınav yapılmaz.
•Sınav değerlendirmelerine itirazlarda hiçbir şekilde yeniden değerlendirme yapılmaz.
•Sınavlarda yalnızca Fakültenin barkodlu özel sınav kağıtları kullanılır.
•Sınav sonuçlarına görevli ve gözetmenlerin dışında kimse giremez.
•Sınavda cep telefonu, fotograf makinası gibi kayıt cihazlarının bulundurulması kesinlikle yasaktır.
•Sınava gelirken istenilen malzemeler dışında proje dosyası, kağıt gibi malzeme getirilmesi yasaktır.
•Aday başvurusuna göre hazırlanan ve sınav kimlik kartları üzerinde belirtilen sınav günü ve saati esastır. Aday hiç bir nedenle başka gün ve saatte sınava giremez.
•Optik formlar üzerinde yer alan tercih sıralaması adayın el yazısı ile doldurduğu kısım esas alınarak değerlendirilir. Hiç bir nedenle tercih değişikliği yapılamaz.
•Adaylar sadece tek bir oturum için sınava girebilirler. iki ayrı güne kayıt yaptıran adayın sınavı geçersiz sayılır.
__________________
TUALİM
|