Tualim.net  

Go Back   Tualim.net > Eğitim/Planlar/Dökümanlar > Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri
Kayıt ol Yardım Topluluk Ajanda

Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri A.G.S.L: Güzel Sanatlar alanında özel ilgi ve yetenekleri belirlenen çocukları yetiştirmek üzere kurulan liseler.

Bolu Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi

Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri kategorisinde açılmış olan Bolu Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi konusu , ...



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Bolu Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
2916

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02.04.09, 19:52   #1
Kullanıcı Profili
YÖNETİCİ
 
Tualim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tualim.NetTualim
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2009
Üye No: 2
Mesajlar: 1.665
Konular: 1221
Bulunduğu yer: İstanbul
Standart Bolu Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi

Bolu Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi

Tarihçe:

Milli Eğitim Bakanlığının 15.11.1991 gün ve Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 91-28888 sayılı onayı ile 1992-1993 Eğitim Öğretim Yılından itibaren Mimar İzzet Baysal Endüstri Meslek Lisesinde daha önce kullanılan prefabrik binanın tadilatı yapılarak eğitime açılmış, 2000 yılında kendi binasına taşınmıştır.



Yeni binamızın aktif kullanım alanı 21 dönüm olup, bahçe ve çevresi ile 40 dönümlük alana yerleşmiş bulunmaktadır. iki katlı ve dört bloktan oluşmuş A tipidir. 60 öğrencilik pansiyonu, yemekhanesi ve bunlarla ilgili donanıma sahiptir.

Okulumuz açılış yılında yönetmelik gereği yetenek sınavı ile Hazırlık Resim ve Hazırlık Müzik Bölümlerine 24'er olmak üzere toplam 48 öğrenci alarak eğitim öğretime başlamış, takip eden yıllarda diğer sınıflar da oluşturulmuştur.

Açıldığı günden bu güne kadar büyük fedakarlık ve zorluklarla olumlu yönde pek çok ilerlemeler kaydedilmiştir. Çeşitli olanaksızlıklar, başarı ortalamasında bir düşüşe neden olmamıştır.

Okulumuzun kuruluş aşamasında Müdür kadrosuna atanan Çetin AKKAŞ, halen görevini başarı ile sürdürmektedir. Kadrosunda çok büyük değişim olmayan öğretmenlerimiz tecrübeli, bilgi birikimi olan, yaratıcı ve gelişmelere açık eğitimciler olup Resim ve Müzik Branşlarında MEB'in açtığı sınav sonucu başarı göstererek seçilmişlerdir.

Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri güzel sanatlar dallarında yetenekli öğrencilerin yetenekleri doğrultusunda eğitim öğretim görmelerini sağlamak amacı ile açılmış okullardır.

AGSL'ler ilköğretim sonrası dört yıl süreli eğitim öğretim yapan karma okuldur.

AGSL'ler yatılıdır. Ancak velinin isteği okul idaresinin kararı ile öğrenci gündüzlü olarak öğrenime devam eder.

Öğrencilerimizin

- güzel sanatlar alanında ilgi ve yetenekleri doğrultusunda eğitim öğretim görmelerini,

- özel yetenek gerektiren yüksek öğrenim programlarına hazırlanmalarını,

- yabancı dil öğrenmelerini,

-alanlarında araştırmacılığa yönelmelerini, yetenekleri doğrultusunda yorum ve uygulama yapabilen yaratıcı ve üretken kişiler olarak yetişmelerini,

- milli ve milletlerarası, tarihi ve yeni sanat eserlerini tanımaları ve yorumlamalarını sağlamak amacıyla açılmışlardır.

- Bu okullara yetenek sınavıyla öğrenci alınmaktadır.

- Öğretim süreleri 1 yılı hazırlık olmak üzere 4 yıl iken ortaöğretimin yeniden yapılandırılması kapsamında; Talim ve Terbiye Kurulunun 07 Haziran 2005 tarih ve 184 sayılı kararıyla 2005-2006 öğretim yılından itibaren hazırlık sınıfları kaldırılarak, öğretim süreleri 4 yıla göre yeniden düzenlenmiştir.



Misyonumuz

Millî Eğitimin genel amaçları doğrultusunda bütün bireyleri;

1. Atatürk ilke ve inkılâplarına ve Anayasada ifadesini bulan Atatürk Milliyetçiliğine bağlı, Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren, ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan; insan haklarına ve Anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmek;

2. Beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere, hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip, insan haklarına saygılı, kişilik ve teşebbüse değer veren, topluma karşı sorumluluk duyan; yapıcı, yaratıcı ve verimli kişiler olarak yetiştirmek;

3. İlgi, istidat ve kabiliyetlerini geliştirerek gerekli bilgi, beceri, davranışlar ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle hayata hazırlamak ve onların, kendilerini mutlu kılacak ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarını sağlamak;

Böylece, bir yandan Türk vatandaşlarının ve Türk toplumunun refah ve mutluluğunu artırmak; öte yandan millî birlik ve bütünlük içinde iktisadî, sosyal ve kültürel kalkınmayı desteklemek ve hızlandırmak ve nihayet Türk Milletini çağdaş uygarlığın yapıcı, yaratıcı, seçkin bir ortağı yaptırmaktır.

Vizyonumuz

Bu amaçlar doğrultusunda okulumuzun vizyonu; Sanata duyarlı, yetenekli, öğrendiklerini günlük yaşamında uygulayabilen, algılama yeteneği yüksek, kişilikli insan yetiştirmek öğrencinin öğretiminin yansıra eğitilmesinin gerekliliği. Eğitimini süreklilik ilkesi doğrultusunda sürdürmesine destek olmak, gücünü sürekli kullanabilmeyi düzenlemesi. Paylaşım, hoşgörü, yardımlaşmayı kavrayıp, yaşantısında bunları davranış haline getiren kişiler olarak yetişmesidir.


Okulumuzun Güçlü Yanları Ve Fırsatlar

Öğrencilerin üniversiteye giriş oranı % 90’ın üzerindedir.

Öğrencilerin kendilerini ifade edebilecekleri sosyal ortamlar zengindir.

Öğrencilerin sanatsal faaliyetlerini sergileyebilecekleri konser ve sergi salonu vardır.

Sanatsal duyarlılığı artırmaya yönelik fiziksel ortam imkanları yeterlidir.

Öğrencilerimiz ilgi ve yetenekleri doğrultusunda yaratıcı ve üretken kişiler olarak yetiştirilmektedir.

Okulumuzun kendi içinde iletişim ve işbirliği kuvvetlidir.

Okul idaresi öğretmenlerle uyum içerisinde çalışmaktadır.

Teknolojik imkanlar ve internet bağlantısı yeterlidir.

Sınıflar kalabalık değildir.

İlimiz üniversitesi bünyesinde güzel sanatlar eğitimi bölümü bulunmaktadır.


Alanlar

Okulumuzda resim ve müzik alanları bulunur. Bakanlığın uygun görmesi durumunda güzel sanatlara yönelik programlar uygulayan başka alanlar da açılabilir.

Alan uygulamaları ve etkinlikleri

Alan uygulamaları ve etkinlikleri, öğrencilerin ilgi, istek ve yeteneklerine göre bireysel veya grup halinde öğretmen yönetiminde yapılan serbest çalışmalardır. Bu çalışmalarda okul yönetimi, öğrencilerin okulun resim atölyesi, müzik odası, laboratuar, kitaplık ve konferans salonu gibi imkanlarından yararlanmaları için gerekli önlemleri alır.
Öğrencilerimizin uygulama çalışmalarına, yarışmalara, konser, konferans, panel ve sergi gibi sanat etkinliklerine, öğretmenlerinin sorumluluğunda katılırlar ve bu sürelerde izinli sayılırlar.

Sanat eğitimi danışma ve program geliştirme kurulu

Okulumuzda her alan için ayrı ayrı olmak üzere okul müdürünün başkanlığında alan dersleri öğretmenlerinin katılımıyla "Sanat Eğitimi Danışma ve Program Geliştirme Kurulu" oluşturulmuştur.

Sanat eğitimi danışma ve program geliştirme kurulunun görevleri

Sanat Eğitimi Danışma ve Program Geliştirme Kurulu biri dönemin başında, biri dönemin sonunda olmak üzere ders yılında en az dört kez toplanır ve aşağıdaki görevleri yapar:
a) Okulun sanat eğitimi programlarının uygulanması, değerlendirilmesi ve geliştirilmesi konularında çalışmalar yapar ve önerilerde bulunur.
b) Okulun; okul içi, okullar arası, millî ve milletler arası sanat etkinliklerinin belirlenmesi, planlanması ve uygulanması ile ilgili gerekli çalışmalar yapar ve bu etkinlikleri organize eder.
c) Verimliliğin artırılması amacıyla gerekli araştırmaların yapılmasını, sonuçlarının değerlendirilmesini ve sanatla ilgili gelişmelerin izlenmesini sağlar.
d) Eğitim-öğretimin geliştirilmesi yönünde çevrede bulunan yüksek öğretim ve diğer eğitim kurumları ile iş birliği yaparak her türlü araç-gereç, öğretim elemanı ve diğer imkanlardan yararlanılması konularında çalışmalar yapar.

Başarının değerlendirilmesi

Okulumuzda başarının değerlendirilmesi, 8/12/2004 tarihli ve 25664 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği hükümlerine göre yapılır.
__________________
TUALİM
Tualim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Etiketler
anadolu, bolu, güzel, lisesi, sanatlar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kırıkkale Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Renklerin Dansı Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri 0 20.09.12 01:56
Bolu Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Telefon ve Adresi Bolu - Bolu Devlet Güzel Sanat 7 Renk Sanat Galerileri 0 21.01.12 02:40
Çankırı Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Tualim Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri 0 02.04.09 16:34
Adana Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Tualim Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri 0 02.04.09 16:25
Konya Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Tualim Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri 0 02.04.09 16:17


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.