Konu
:
One Stroke Tekniği Yapılışı - Ahşap Boyama One Stroke Tekniği
Tekil Mesaj gösterimi
15.07.13, 16:20
#
1
Kullanıcı Profili
Renklerin Dansı
S.Moderators
Tualim.Net
Renklerin Dansı
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: May 2009
Üye No: 27
Mesajlar: 3.656
Konular: 2075
One Stroke Tekniği Yapılışı - Ahşap Boyama One Stroke Tekniği
One Stroke Tekniği Yapılışı
Ahşap Boyama One Stroke Tekniği
ONE STROKE
Daha önce hiç boya tekniklerinden birini yapmamışsanız bile, one stroke biraz çalışma ile öğrene bilirsiniz. One stroke herhangi bir yüzey üzerine yapılabilir. Ahşap, cam, kumaş, kil, metal, kağıt
vb
.
One stroke boyama dekoratif boyama dünyasında hızla ilerlemek tedir. Neşeli, kolay ve hızlı uygulanan bi tekniktir.Son bi kaç senedirdekoratif ressamlar arasında yeni bir sanat tekniği olan one stroke hızla ünlenmektedir.
One stroke, tek fırça darbesi ile yapılan boyama stilidir.One stroke,akrilik dekoratif boyaların fırçaya çok yüklenmesi ile çalışılır.Çekici ve daha az yapılanmış,serbest boyamaya yönlendiren bir stildir.Çabuk sonuçlar almak isteyenve şablon takibi yapmak istemeyen deneyimli ressamlar da,
one stroke tercih ederler.One stroke'un kendiniz için de ne kadar basit olduğunu görüncesizde heyecanlanacaksınız.Hayal etmek, renkleri karıştırmak ve aydınlatmak hepsi one stroke 'ta var.
One stroke öğrenmek bıkmadan usanmadan alıştırma yapmaktan geçer.İşi öğrendikten sonra bir gül desenini 3-5 saniye de oluşturmanız mümkündür.Ancak deseni oluşturacak beceriye onlarca kez çalışma şablonunun üzerine benzerini yapmanız gerekecektir.
One stroke tekniği ile gül goncası yapımı...
1-İki parelel çiz gi ile gül goncasının eni ana hatları ile belirlenir. Koyu renk ve yapılan şekli vurgulamak için açık renk fırçaya yüklenir. (beyaz veya sarı gibi)
2-Fırça açıkrenk açıkrenk boya üste gelecek pozisyonda tutulur. Fırça dik bi şekilde tutularak ana hat olararak kullanılan parelellerden sağda olandan başlayarak soldaki hatta doğru kaydırlır.
3-Fırça belirlenen ana hat üzerinde kavis yaparak kaydırılır.
4-Paralel çizginin daha aşağısından başlayarak goncanın alt tarafını yapmak için fırça U şeklinde kavisle karşıdaki paralele doğru kaydırılır.
5-Dördüncü şekildeki işlem tekrarlanır ancak bu kez başlama hattı daha aşağıdan olmalıdır.
6-Goncanın taç yapraklarını yampak için yine açık ve koyu olmak üzre iki renk fırçaya yüklenir. Başlama hattı gonca temel alınarak tesbit edilir.
7-Açık renk üste gelecek şekilde fırça dik tutularak goncanın yanından yukaru doğru kavisle kaydırılır. Bu işlemi yaparken bileğinizi kıvırmadan sadece kol hareketi ile yapmalısınız.
8-Taç yaprakları bitirirken yukarıya doğru incelterek fırçayı çekmelisiniz.
FIRÇAYA BOYA NASIL YÜKLENİR?
1-Fırçanın köşelerinden biri bir renge diğeride diğerine batırılır. Fırçanın ön ve arka yüzeyin de iki renkten oluşan bir 'V' şekli görülmelidir.
2-Fırça palete veya boya tabağınızın kenerına sürülerek boyanım fırçanın içine yayılması sağlanır.
3-Aynı şekilde ters yönündede sürülerek fırçanın diğer tarafınada boya yedirilir.
4-Fırçaya boyayı yükleme işlemi fırçanızın 2/3' ü kullandığınız kullandığınız renklerle boyanıncaya kadar sürer.
Renklerin Dansı
Açık Profil bilgileri
Renklerin Dansı nickli üyeye özel mesaj gönderin
Renklerin Dansı - Daha fazla Mesajını bul